Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Ειρήνη Ματσούκα

Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση

Στη Διαμεσολάβηση ο νομικός παραστάτης αποκτά έναν νέο ρόλο παράλληλα με τους παραδοσιακούς ρόλους του δικηγόρου ως πληρεξουσίου σε δικαστήριο ή νομικού συμβούλου. Συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και συνεργάζεται με τον Διαμεσολαβητή και το άλλο μέρος της διαφοράς με σκοπό την επίτευξη μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης. Με τη Διαμεσολάβηση διευρύνεται το πεδίο εργασιών του δικηγόρου και οι λύσεις που προσφέρει στον πελάτη του είναι άμεσες, αποτελεσματικές και λειτουργικές.

H Ειρήνη Ματσούκα είναι Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. Περιλαμβάνεται στο δημόσιο Πίνακα Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι επίσης Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών συνεργαζόμενη με το ΑΚΚΕΔ – Προμηθέας από τον Ιούνιο του 2014.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τομέα Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) “Business for Lawyers” από το ALBA (με διάκριση) και οι γλώσσες εργασίας της είναι τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002 και ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία κυρίως σε υποθέσεις εργατικού και εμπορικού δικαίου. Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και εμπειρία σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εμπορικών συμβάσεων.

Έχει συμμετάσχει σε διαμεσολαβήσεις στη Μεγ. Βρετανία και την Ελλάδα και αναλαμβάνει διαμεσολαβήσεις σχετικές με το εργατικό, το εμπορικό κα εν γένει το αστικό δίκαιο.

Έχει συμμετάσχει κατ’ επανάληψη ως συμπαρουσιάστρια στα τριώρα ενημερωτικά σεμινάρια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα “Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση” μαζί με τον Διαμεσολαβητή και Εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο Αντωνέλο.

Υπήρξε για δυο χρόνια (2011-2013) μέλος της άμισθης ομάδας εργασίας για τη δημιουργία του Φορέα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Α.Κ.Κ.Ε.Δ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (www.akked.gr), έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια από κοινού με τους Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών Σπύρο Αντωνέλο και Ελένη Πλέσσα σε συνέδρια και ημερίδες για τη διαμεσολάβηση, έχει λάβει μέρος σε πληθώρα προσομοιώσεων διαμεσολαβήσεων σε δικηγορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα και άλλους φορείς.

Η Ειρήνη Ματσούκα είναι συνιδρύτρια και εταίρος μαζί με την Ελένη Πλέσσα και το Σπυρο Αντωνέλο της Αστικής μη Kερδοσκοπικής Eταιρίας RESOLVE (www.resolve.gr). Το RESOLVE αποτελεί τη νομική μορφή της κοινής και επιτυχημένης προσπάθειας των έμπειρων και καταξιωμένων ιδρυτών του, ήδη από το 2011 να ενημερώσουν το κοινό, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις για το θεσμό της διαμεσολάβησης και των λοιπών εξωδικαστικών τρόπων επίλυσης των διαφορών.