Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης Ν. 4640/2019) Family Mediation Training - 24 ωρών

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης Ν. 4640/2019) Family Mediation Training - 24 ωρών

To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης N. 4640/2019), Family Mediation Training, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, στα ελληνικά. 

Που απευθύνεται

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης Ν. 4640/2019) απευθύνεται σε  Διαμεσολαβητές και παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το νόμο (άρθρο 27Β Ν. 4640/2019).

Σκοπός/Χαρακτηριστικά/Περιγραφή Προγράμματος

Στα πλαίσια της αναμόρφωσης του νόμου για τη διαμεσολάβηση και της εφαρμογής του υποχρεωτικού προσταδίου σε συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν στο οικογενειακό δίκαιο (Ν. 4640/2019), η μετεκπαίδευση σε θέματα Οικογενειακής Διαμεσολάβησης σε ένα πιο εξειδικευμένο επίπεδο, κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου οι διαμεσολαβητές να εμβαθύνουν στα ειδικότερα ζητήματα που θα κληθούν ως επαγγελματίες να αντιμετωπίσουν με βάση τις νέες νομοθετικές αλλαγές.

Μέσα από ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, οι υποψήφιοι θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και θα μάθουν να χειρίζονται με δεξιότητα και εξαιρετικές τεχνικές τις νέες προκλήσεις, όσον αφορά στη διαχείριση υποθέσεων Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.
Το Πρόγραμμα δίνοντας έμφαση στην ανάγκη των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών για εφαρμογή στην πράξη όλων των θεωρητικών γνώσεων τους, περιλαμβάνει πολλές προσομοιώσεις ρόλων βασισμένες στην Ελληνική πραγματικότητα και εμπειρία, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευόμενοι/ες στην πρακτική τόσο των ΥΑΣ όσο και των διαδικασιών διαμεσολάβησης που αναλαμβάνουν.

Περαιτέρω, αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα του συμπλέγματος των οικογενειακών δεσμών/σχέσεων που προϋπάρχουν και όπως αυτές αναδιαμορφώνονται κατά την διαδικασία της διαμεσολάβησης και με σκοπό την αποτελεσματική διαχείρισή τους για τη δημιουργία ανοιχτής επικοινωνίας ανάμεσα στα μέρη, με ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες των ανήλικων παιδιών, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει 4 επιπλέον ώρες, κατά τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εκπαιδευτούν περαιτέρω, μέσω ειδικά σχεδιασμένων για το πρόγραμμα προσομοιώσεων ρόλων, ώστε να διακρίνουν, αναγνωρίζουν, κατανοούν, διαχειρίζονται και εν τέλει βοηθούν στη διαμόρφωση win win αποτελεσμάτων και σχέσεων, ως απόρροια της διαμεσολαβητικής διαδικασίας που καλούνται να χειρισθούν.

Πάροχος Εκπαίδευσης-Εκπαιδευτές

Η εκπαίδευση εκπονήθηκε, σχεδιάσθηκε, οργανώθηκε και παρέχεται από τις εκπαιδεύτριες Μαρία Φαροπούλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα, ιδρυτικά μέλη του The Mediation Lab, δικηγόρους, διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες του ΥΔ και εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών, με μεγάλη διδακτική και επαγγελματική εμπειρία.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης Ν. 4640/2019), θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Εξειδίκευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» υπογεγραμμένο από τις εκπαιδεύτριες.

Χώρος Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος Όροφος, Αθήνα) ή εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του Covid-19.

Δίδακτρα

Το ποσό των διδάκτρων ανέρχεται στα 340 ευρώ.
Το (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη του Προγράμματος σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίησή του για οποιαδήποτε αιτία.

Η παρουσία των συμμετεχόντων  καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος Εκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Μετεκπαίδευσης Ν. 4640/2019) είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του Προγράμματος Εκπαίδευσης για λόγο που αφορά στον συμμετέχοντα, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

Πληροφορίες

Κα Αικατερίνη Τζιώτη, τηλ. 210-3300182, e-mail info@akked.gr.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;