Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Prof. Giuseppe De Palo

Ξένος Εκπαιδευτής

Ο Giuseppe de Palo είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ADR Center, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης της Ευρώπης. Ο Giuseppe De Palo είναι διαμεσολαβητής από το 1998, και έχει συμβάλει στην επίλυση με διαμεσολάβηση άνω των 750 εμπορικών διαφορών.

Ο Giuseppe de Palo είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής του ADR Center. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στην Ιταλία και σήμερα είναι Καθηγητής στο Hamline University School of Law (St. Paul, USA), στον τομέα Δικαίου και Εφαρμογής της Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ADR Law and Practice). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων σχετικά με την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών.

Από το 2009 είναι συν-εκδότης του Worldly Perspectives στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του International Institute for Conflict Prevention and Resolution (CPR’s ‘Alternatives’ newsletter). Είναι επίσης μέλος της ομάδας συμβούλων έκδοσης του ‘Negotiation Journal’, που εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο «Διαμεσολάβηση, Δίκαιο και Πρακτική στην ΕΕ», που συνέγραψε από κοινού με την Mary Trevor και δημοσιεύτηκε από την Oxford University Press (Νοέμβριος 2012).

Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει διατελέσει Υπεύθυνος Έργου σε μεγάλης αξίας συμβουλευτικά έργα για την ενίσχυση των μεθόδων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους.

Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ADR Center, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης της Ευρώπης. Ο Giuseppe De Palo είναι διαμεσολαβητής από το 1998, και έχει συμβάλει στην επίλυση με διαμεσολάβηση άνω των 750 εμπορικών διαφορών. Σε αυτό το ρόλο, έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες δικηγόρους και διαπραγματευτές από όλο τον κόσμο.

Για το διάστημα από Αυγ.2015 – Αυγ.2017 ο Καθ. De Palo έχει αναλάβει ως ο νέος Ombudsman των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Funds and Programmes) στη Νέα Υόρκη.