Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Δελτίο Τύπου-ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: Μεγάλη διεθνής συνεργασία του ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» με το ADR Center – Member of Jams International

Ξεκινά στην Αθήνα η μεγαλύτερη διεθνής συνεργασία που έγινε μέχρι σήμερα στο χώρο της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα με τη στρατηγική συμμαχία του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών «Προμηθέας» και του ADR Center (Μέλος του JAMS International), με βασικές εκπαιδεύτριες την Έλενα Κολτσάκη και τη Νανά Παπαδογεωργάκη και με αντικείμενο την άριστη εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και εξειδίκευση διαμεσολαβητών καθώς και την παροχή υψηλής τεχνογνωσίας από το μεγαλύτερο Κέντρο Διαμεσολαβήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Το ADR Center διαχειρίζεται ετησίως στην Ιταλία χιλιάδες εγχώριες και διεθνείς υποθέσεις διαμεσολάβησης, αποτελώντας  ένα από τα λίγα Κέντρα στην Ευρώπη που έχουν αυτού του είδους την εμπειρία. Έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει εκατοντάδες διαμεσολαβητές σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική, πολλούς από αυτούς για λογαριασμό διεθνών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κά. Τα τελευταία χρόνια το ADR Center συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις κρατών – μελών της ΕΕ και άλλων χωρών για τη διαμόρφωση της νομοθεσίας τους με σκοπό την αύξηση των υποθέσεων που θα επιλύονται μέσω της διαμεσολάβησης. Το ADR Center, με ιδρυτή τον καθηγητή Giuseppe De Palo, διαθέτει ένα πάνελ διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτών στη διαμεσολάβηση, στους οποίους περιλαμβάνονται καθηγητές από εξέχοντα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ειδικοί επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.

 

Επικεφαλής εκπαιδεύτριες (lead trainers) είναι η Έλενα Κολτσάκη και η Νανά Παπαδογεωργάκη, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης – GMI, Δικηγόροι, Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες και Εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με μετεκπαίδευση σε μεγάλα διεθνή ιδρύματα και φορείς εκπαίδευσης, με πιστοποιήσεις από διεθνούς εμβέλειας ξένους φορείς, με αναγνώριση και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς και με τεράστια εκπαιδευτική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Με αυτήν την κορυφαία συνεργασία, το ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» εδραιώνεται στην πρώτη θέση των Φορέων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και αποκτά σπουδαία διεθνή αναγνωρισιμότητα, παρέχοντας σε όλους τους εκπαιδευόμενους διαμεσολαβητές τίτλους πιστοποίησης υψηλού κύρους, αξίας και διεθνούς αναγνώρισης από ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες, θεσμικούς φορείς και οργανισμούς της διαμεσολάβησης.

 

Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενσωματώνει τα πιο διαδεδομένα και αποτελεσματικά μοντέλα βιωματικής και θεωρητικής εκπαίδευσης, έξυπνες τεχνικές διαμεσολάβησης και ένα συνδυασμό από διεθνείς εκπαιδευτές, που διδάσκουν σε διάσημα ιδρύματα του κόσμου και ταυτόχρονα χειρίζονται εκατοντάδες υποθέσεις διαμεσολάβησης ετησίως, δημιουργώντας, έτσι, ένα από τα πληρέστερα και πιο επιτυχημένα διεθνή προγράμματα κατάρτισης. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρακτικής τους εμπειρίας, επιλεγμένοι διαμεσολαβητές θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε πραγματικές διαμεσολαβήσεις (observations), σε πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, ως παρατηρητές επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

 

Ο επόμενος κύκλος βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών που οδηγεί στην απόκτηση διεθνούς τίτλους πιστοποίησης θα διεξαχθεί 22-27 Σεπτεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του ΑΚΚΕΔ, στην οδό Φειδίου 18, 4ος όροφος.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο 210-3303310, www.akked.grinfo@akked.gr.

Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

Αφήστε Σχόλιο