Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Εγκαίνια ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας»

Παρασκευή, 31.05.2013 – Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, η προγραμματισμένη εκδήλωση εγκαινίων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (ΑΚΚΕΔ) – «Προμηθέας».

Τον «Προμηθέα» εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος επισήμανε ότι οι Δικηγόροι κρατούν στα χέρια τους την αξιοπιστία της Διαμεσολάβησης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο νέος αυτός θεσμός θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων από μεγάλο όγκο υποθέσεων.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Δημήτριος Τσάτσος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3898/2010, κατά τη διαδικασία της Διαμεσολάβησης, τα μέρη παρίστανται υποχρεωτικά με πληρεξούσιο Δικηγόρο· και όχι όπως θα ήθελε ο Υπουργός Ανάπτυξης – εν προκειμένω στη Διαμεσολάβηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – να εμφανίζεται ο απλός πολίτης χωρίς Δικηγόρο προκειμένου να υπερασπίζεται μόνος του τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του, σαν «πρόβατο επί σφαγή», απέναντι στα οργανωμένα νομικά τμήματα δύο, τριών ή περισσοτέρων τραπεζών.

Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του «Προμηθέα» παρουσίασε ο Διευθυντής του ΑΚΚΕΔ, Αρεοπαγίτης ε.τ., Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, κ. Βασίλειος Ρήγας ενώ τα προγράμματα εκπαίδευσης του «Προμηθέα» και τους εκπαιδευτές του παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΔ, Σύμβουλος Δ.Σ.Α., κ. Φώτης Κωτσής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, κ. Χαράλαμπος Μαχαίρας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στέλιος Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων Συλλόγων (CCBE), κ. Νικόλαος Κουτρουμπής και οι Διαπιστευμένοι Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών του “ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” Αντωνέλος Σπύρος και Ελένη Πλέσσα.

Αφήστε Σχόλιο