Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Επιμόρφωση για την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης: Από τη θεωρία στην πράξη (Διαδικτυακά 17/10/2022)

Η ΥΑΣΔ αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινής δραστηριότητας των διαμεσολαβητών ωστόσο οι ανησυχίες για την τήρηση των τυπικών σταδίων βάσει του Νόμου, οι αυξανόμενες περιπτώσεις μη ορθής διεξαγωγής της και η δυσκολία συνέχισης της διαδικασίας διαμεσολάβησης στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη  συμφωνίας απασχολούν όλο και περισσότερο το σώμα των διαμεσολαβητών.

 

Με γνώμονα τις δικές σας απορίες κι ερωτήσεις που λαμβάνουμε καθημερινά, σχεδιάσαμε με βάση την εμπειρία ένα περιεκτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Στους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που εκπαιδεύτηκαν με βάση το προϊσχύσαν καθεστώς για τη διαμεσολάβηση (Ν. 3898/2010 και Ν. 4512/2018).
  • Σε κάθε επαγγελματία διαμεσολαβητή που θέλει να διεξάγει τις ΥΑΣΔ ορθά ως προς τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.
  • Σε κάθε επαγγελματία διαμεσολαβητή που θέλει να αυξήσει το ποσοστό των ΥΑΣΔ που συνεχίζουν και ολοκληρώνονται με επιτυχία ως διαμεσολαβήσεις.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο τη θεωρητική κατάρτιση βάσει του Νόμου αλλά και την πρακτική προσέγγιση του από την εμπειρία και περιλαμβάνει:

 

  • Τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία;
  • Ποιες είναι οι γκρίζες ζώνες που πρέπει να προσέξει ο διαμεσολαβητής;
  • Ποια είναι τα συνήθη λάθη και οι ορθές πρακτικές;
  • Τι εμποδίζει τους νομικούς παραστάτες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαμεσολάβησης;
  • Τι εμποδίζει τα μέρη να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαμεσολάβησης;
  • Πώς μπορεί ο διαμεσολαβητής να αυξήσει τις πιθανότητες να προχωρήσουν;

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται από τις εκπαιδεύτριες της Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΑΚΚΕΔ Προμηθέας Νανά Παπαδογεωργάκη, Έλενα Κολτσάκη, και Ελένη Χαραλαμπίδου, διαμεσολαβήτριες με πολύχρονη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και με μεγάλη εμπειρία από την πράξη.

 

Το πρόγραμμα παρέχει 6 ώρες διαρκούς κατάρτισης και επιμόρφωσης που απαιτούνται από το Ν. 4640/2019 και παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης. Διενεργείται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας zoom, με διάδραση και συζήτηση συμμετεχόντων και εκπαιδευτών.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις της επαγγελματικής καθημερινότητας των διαμεσολαβητων το πρόγραμμα σχεδιάστηκε να ολοκληρωθεί σε ένα απόγευμα.

 

Ημερομηνία 1ου κύκλου:

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 14.30 – 20.30.

ΚΟΣΤΟΣ: 90 ΕΥΡΩ με εφάπαξ εξόφληση. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764
(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)

Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο].

Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Η Πρόεδρος
Άννα Ζουρνατζή
Δικηγόρος
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Μέλος ΔΣ ΔΣΑ

 

 

Αφήστε Σχόλιο