Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Νέος Κύκλος Διαδικτυακής Μετεκπαίδευσης δύο ενοτήτων στη Χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση με βάση τις απαιτήσεις του ν.4738/2020 (άρθρο 15) (με δυνατότητα επιλογής 10 ή 24 ωρών)  

Το πρόγραμμα παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση για τους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που απαιτείται από το νόμο (άρθρο 27Β Ν. 4640/2019).

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Ενότητα 1: 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2021 (ώρες 15.00 – 20.00)

Ενότητα 2: 2 Δεκεμβρίου (ώρες 15.00-20.00) και 3 Δεκεμβρίου (ώρες 15.00 – 20.00) και συνέχεια στην πλατφόρμα στις ώρες που επιλέγει ο εκπαιδευόμενος

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν

  1. μόνο την 1η ενότητα διάρκειας 10 ωρών (κόστος 170 ευρώ) ή
  2. να συνδυάσουν και τις δύο ενότητες συνολικής διάρκειας 24άρων ωρών (κόστος 340 ευρώ) .

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  

  • Διαδικτυακά με σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας ZOOM (και για την ενότητα 1 και για την ενότητα 2) και
  • Επέκταση της εκπαίδευσης στο χρόνο που επιλέγει ο κάθε εκπαιδευόμενος, με πρόσβαση σε υλικό μέσω της ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας (μόνο για την ενότητα 2).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:  Νανά Παπαδογεωργάκη, Έλενα Κολτσάκη και Ελένη Χαραλαμπίδου

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Το πρόγραμμα εξειδίκευσης στη χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του νέου νόμου ν.4738/2020 (άρθρο 15)  για την «Ρύθμιση οφειλών και παροχής 2ης ευκαιρίας» καθώς και στις απαιτήσεις του ν. 4745/2020 (άρθρο 41Ε), «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010». Oι δύο ενότητες συνδυάζουν την ανάλυση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων με την πρακτική διάσταση της επίλυσης χρηματοοικονομικών διαφορών με διαμεσολάβηση μέσω θεωρίας και προσομοιώσεων.

 

Η Ενότητα 1 καλύπτει μέσα από πρακτικές εφαρμογές και ασκήσεις, μεταξύ άλλων, θεματικές που αφορούν :

  • Τη διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας του ν. 4224/2013 (απόφαση 195/1/2016 ΕΠΑΘ της ΤτΕ)
  • Διαπραγματεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίων από δάνεια και πιστώσεις
  • Ρύθμιση χρεών των οφειλετών στα πλαίσια των άνω νομοθετημάτων, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του νέου πτωχευτικού νόμου 4738/2020.
  • Πώς οι οφειλέτες δύνανται να αξιοποιήσουν τη διαμεσολάβηση κατά τη διαδικασία σύνταξης ενός πλάνου ρύθμισης και αποπληρωμής οφειλών με σκοπό να υποστηριχθούν στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές.
  • Συνήθεις πρακτικές τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης
  • Εξοικείωση με τη χρήση της τραπεζικής διαμεσολάβησης στα πλαίσια του ν. 4640/2019

 

Η Ενότητα 2 σε συνέχεια της ενότητας 1 δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή των διαπραγματευτικών τακτικών με τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

  • Απευθείας διαπραγματεύσεις & διαμεσολάβηση (παραδείγματα από τη πράξη)
  • Παραδείγματα επίλυσης διαφορών από κόκκινα δάνεια με τραπεζική διαμεσολάβηση
  • Ειδικές τεχνικές διαπραγμάτευσης προσαρμοσμένες στις πολυμερείς διαπραγματεύσεις με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της σχέσης οφειλέτη – δανειστή
  • Ειδικές τεχνικές διαπραγμάτευσης για χρήση μαθηματικών μοντέλων

 

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε διαπιστευμένους ή εκπαιδευμένους διαμεσολαβητές, δικηγόρους, οικονομικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν σε διαδικασίες εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. Στους Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το ν. 4640/2019.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Στο πρόγραμμα εξειδίκευσης δύναται να συμμετέχει και  Εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) καθώς και ειδικοί εισηγητές αυτής. Οι εισηγητές θα μεταφέρουν τη μεγάλη τους εμπειρία για τα κρίσιμα σημεία διαπραγμάτευσης από την πλευρά των δανειοληπτών και από την πλευρά των τραπεζών, ρίχνοντας φως σε πρακτικά ζητήματα της διαδικασίας.

 

ΓΛΩΣΣΑ: Το πρόγραμμα εξειδίκευσης θα διεξαχθεί στα ελληνικά

 

ΤΙΤΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Μετεκπαίδευση στη χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση – Εξειδίκευση στις διαπραγματεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στο ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέρχεται σε

  • 170 ευρώ για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μόνο την 1η ενότητα διάρκειας 10 ωρών και
  • 340 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες, συνολικής διάρκειας 24άρων ωρών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Καταβάλει τα δίδακτρα

είτε με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί το (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764

(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)

και

  1. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο], συνοδευόμενη, εάν πρόκειται για Εκπαιδευμένο Διαμεσολαβητή/Διαμεσολαβήτρια από το αντίγραφο του τίτλου εκπαίδευσης του/της  και εάν πρόκειται για Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή/Διαμεσολαβήτρια  από το αντίγραφο τίτλου του/της Διαπιστευμένου/ης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είτεστα γραφεία του  (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 – 16:00, αρμόδια υπάλληλος κα Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3300182) είτε ηλεκτρονικά στο e-mail info@akked.gr), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρωνστον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»,

 

Για το Δ.Σ. του (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Πρόεδρος 

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.Α.

 

Αφήστε Σχόλιο