Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

<?php echo do_shortcode(‘‘); ?>

GO UP

Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση – INTERNATIONAL TRAINING IN WORKPLACE MEDIATION -Δηλώσεις Συμμετοχής

To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation). Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα Εκπαίδευσης παρέχεται για πρώτη φορά από Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στην Ελλάδα και έχει συνολική διάρκεια 3 πλήρεις ημέρες (24 πλήρεις ώρες εκπαίδευσης, στις οποίες,  συμπεριλαμβάνεται και εξέταση/αξιολόγηση).

 

Η εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Οκτωβρίου 20159:00 π.μ. έως 6:30 μ.μ. στα ελληνικά, ενώ για τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής ημέρας, μαζί με τους Έλληνες εκπαιδευτές, θα υπάρχει επιπλέον παρουσία έμπειρου ξένου εκπαιδευτή, με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.

 

Η εκπαίδευση παρέχεται από τον διεθνή φορέα ADR Center – Member of JAMS International στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» με τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και διαμεσολάβησης στην Ευρώπη και θα έχει επικεφαλής τις Ελληνίδες εκπαιδεύτριες (lead trainers) Έλενα Κολτσάκη και Νανά Παπαδογεωργάκη, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI), δικηγόρους, διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες και εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών από το ΥΔΔΑΔ και ξένους φορείς, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Σε εταιρείες και οργανισμούς , σε κάθε εργασιακό χώρο, δημιουργούνται καθημερινά μικρές ή μεγάλες διαφορές. Μεταξύ εργαζομένων, μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης, μεταξύ διευθυντικών στελεχών και γενικότερα εργασιακές διαφορές σε όλα τα επίπεδα Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις σχέσεις συνεργασίας επιδρώντας αρνητικά στην καλή εικόνα και στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

 

Στατιστικές σε μεγάλες εταιρείες της Αμερικής έχουν δείξει πως κάθε εργαζόμενος δαπανά 2,1 ώρες την εβδομάδα από τον παραγωγικό του χρόνο για κάποιου είδους ενδοεταιρική διαφορά και ένας manager δαπανά 25-40% του χρόνου εργασίας του για τη διευθέτηση αυτών των διαφορών. Η επίλυση αυτού του είδους των διαφορών είναι προνομιακό πεδίο ειδικευμένων διαμεσολαβητών και έχει διεθνώς ποσοστά επίλυσης που υπερβαίνουν το 90%. Η διαμεσολάβηση στους χώρους εργασίας αποτελεί την ταχύτερη οδό προς την ουσιαστική εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην πράξη αφού είναι από τις πλέον διαδεδομένες στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα καθώς και σε φορείς και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η απόκτηση δεξιοτήτων για το χειρισμό και την επίλυση διαφορών στο περιβάλλον εργασίας αποτελεί μια ξεχωριστή αγορά στο πεδίο της διαμεσολάβησης που συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς.

 

Η εκπαίδευση έχει στόχο να προσεγγίσει όλα τα πεδία που γεννούν συγκρουσιακές καταστάσεις στον εργασιακό χώρο (workplace mediation). Προσφέρει ένα ειδικό πακέτο γνώσεων και τεχνικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στο εργασιακό περιβάλλον και διδάσκει στρατηγικές αποτελεσματικής διαχείρισης προσώπων και καταστάσεων. Μέσα από στοχευμένες θεωρητικές γνώσεις και εξειδικευμένες προσομοιώσεις, βασισμένες σε πραγματικές υποθέσεις, οι συμμετέχοντες αποκτούν  τα απαραίτητα εργαλεία για την πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων σε όλους τους χώρους εργασίας.

 

 

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) απευθύνεται σε:

 

  • εκπαιδευμένους και διαπιστευμένους διαμεσολαβητές
  • δικηγόρους
  • στελέχη Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού Εταιρειών και Επιχειρήσεων
  • στελέχη και διευθυντές επιχειρήσεων & νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα
  • όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις ιδιαίτερες τεχνικές διαχείρισης συγκρουσιακών καταστάσεων στους χώρους εργασίας

 

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) θα λάβουν Αναγνωρισμένο Διεθνή Τίτλο Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (Workplace Mediation) από το διεθνή φορέα ADR Center καθώς και Τίτλο Εκπαίδευσης  από το ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

 

Το Πρόγραμμα της Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Eργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση παρέχει στους Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το ΠΔ 123/2011.

 

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος Όροφος, Αθήνα).

 

Το ποσό των διδάκτρων ανέρχεται στα 590€.

 

Το ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη του Προγράμματος σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή σε αυτό κρίνεται ιδιαίτερα μικρός ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίησή του για οποιαδήποτε αιτία.

 

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος Εκπαίδευσης  στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation)  είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του Προγράμματος Εκπαίδευσης για λόγο που αφορά τον συμμετέχοντα, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε ενδιαφερόμενος/η να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) πρέπει να:

1.Καταβάλει τα δίδακτρα

είτε εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί το ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764

(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)

είτε τμηματικά, εξοφλώντας το συνολικό ποσό των διδάκτρων σε δύο ή περισσότερες (έως και δέκα) άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος.

 

Η καταβολή με τον προαναφερόμενο τρόπο πραγματοποιείται στα γραφεία του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail info@akked.gr)

 

και

 

2. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο], συνοδευόμενη – εάν είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής –  από αντίγραφο τίτλου του/της Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή/Διαμεσολαβήτριας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

είτε στα γραφεία του  ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κα Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail info@akked.gr), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ,

είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation)   θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

 

Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

 

Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

Αφήστε Σχόλιο